lauantaina, syyskuuta 03, 2011

Domino-kirja tutorial


Tervetuloa ensimmäisen tutorialin pariin :) Löysin blogimaailmasta tämän aivan ihanan dominokirjasen ja olin aivan myyty! Tämä sopii hyvin sekä kierrätys että vintage teemaan. Alkuperäiset ohjeet löysin Hollyn blogista, josta löytyy vaikka mitää ihanaa. Kannattaa käydä kurkkaamassa. Kiitokset Hollylle myös siitä, että sain luvan häneltä laittaa ohjeet suomeksi omaan blogiini.

Welcome to the first ever tutorial I have made! The idea is not mine but I found it while visiting blogs and asked from Holly if I could do it in Finnish. She kindly agreed and here we go then. Thanks Holly!!! You can find her tutorial in English in her glog, which is really wortwhile visiting. So many pretty frilly things as well :)Melkein meiltä kaikilta askartelijoilta löytyy jemmasta pieniä paperin paloja, joita ei vain voi heittää roskiin. Tähän projektiin tarvitset juuri niitä. Spellbinders stansseissa löytyy myös se kaikkein pienin terä, oletko montaa kertaa käyttänyt sitä? Nyt sillekin tulee käyttöä :) Kuulostaa hyvältä, eikö?!


Tarvitset ihan tavallisen domino palikan, joka värjätään Rangersin alkoholimusteella. Kokeilin näihin niitä ekaa kertaa ja sehän oli todella helppoa. Ja jälki on todella kaunista.


Värjää musteella myös palikan reunat sekä hieman kuviopuolelta. Näin valkoinen reuna ei kurki paperin alta kun kirja on valmis.

Mitäpä sitten jos et löydäkään valkoisia dominopalikoita vaan saat näitä... kirkuvankeltainen tausta ja värillinen kuviopuoli. Eipä hätää! Ruskealla alkoholimusteella saat keltaisen peittoon ja värilliselle kuviopuolelle voit käyttää dabber akryylimaaleja. Olen tässä käyttänyt kultaa peittämään reunat.

Liimaa tässä vaiheessa kirjasen solmimiseen tarvittavat nauhat dominopalikan keskelle, sille puolelle joka jää paperin alle eli mistä ne pallukat löytyvät :) Nauhasta voit tehdä sen mittaisen itse haluat, mutta on hyvä muistaa että pituutta saa saksilla pois, lisääminen voi olla hieman vaikeaa...


Mittaa dominopalikasta korkeus ja leveys: tässä se oli 5 x 2,5 cm. Kirjaseen tulee yhteensä 10 paperipaneelia, joten paperin pituudeksi tuli 25cm ja korkeudeksi 4,6cm. Nuuttaa taitokset 2,5 cm välein ja taita paperi haitariksi (eli kukkula, laakso taitoksia). Tämän jälkeen onkin sitten vuorossa paperin koristelu.

Itse levitin sormituputtimella kaikkien papereiden reunoihin vintage photoa. Koristeluun voit siis käyttää nyt niitä silppuja mielin määrin...

Liimaa paperi kiinni dominopalikkaan. Itse käytin koko projektiin liimana Glossy Accent:a. Se kun ei vääntele papereita tai aiheuta muitakaan ikäviä liimayllätyksiä.


Tässä kirjanen avattuna etupuolelta...


...ja tässä takaa...


Liimasin vielä reunoihin jemmasta löytyneitä nauhanpaloja. Voit myös koristella domino-kirjan kannet vaikka strasseilla ym. ym. Näiden tekeminen on todella hauskaa ja on kiva antaa lahjaksi. Kannattaa kokeilla!!!

Materiaalit Taitopuoti Paperinauhasta:
Paperi/ Paper: pinkpaislee Butterfly Garden: Nature Sanctuary, Botanical Gardens
Reunapitsi/ Lace
Musteet/ Inks: Distressed Vintage Photo, Dabber gold
Sormenpäätuputtaja

3 kommenttia:

Viipula kirjoitti...

Onpa upea- wau!

Anonyymi kirjoitti...

Voi että on kiva! Olisipa enemmän aikaa puuhastella kaikkea noin ihanaa!

Leppoisaa sunnuntaita Minni!

SannaS kirjoitti...

mahtava kirjanen!! UPEA!!! =)